Головна Новини Бізнес економіка Україна адаптується до нових міжнародних стандартів: що дасть введення нового Митного тарифу
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Україна адаптується до нових міжнародних стандартів: що дасть введення нового Митного тарифу

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, в якому Митний тариф буде приведено у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів.

3 вересня 2022, 09:10
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, в якому Митний тариф буде приведено у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу Міністерства економіки України.

Україна адаптується до нових міжнародних стандартів: що дасть введення нового Митного тарифу

Фото з відкритих джерел

Відтепер даний проект Закону зареєстрований у Верховній Раді та буде розглянутий народними депутатами.

Міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила подробиці нового документу:

"Україна адаптується до міжнародних стандартів класифікації товарів. Це потрібно нам для того, аби нарощувати власний експорт, виходити на нові ринки, посилювати свою конкурентну перевагу в світовій торгівлі. Великою перемогою є встановлення нульових мит на українські товари з боку країн ЄС, Канади, Великої Британії та Австралії. Експортери цим успішно користуються, просуваючи свої товари. В той же час український бізнес має потребу в багатьох товарах проміжного імпорту, аби, наприклад, налагодити переробне виробництво. В цьому контексті новий Митний тариф сприятиме пожвавленню взаємовигідної торгівлі та зробить нашу економіку сильнішою".

Діючий Митний тариф України застарів, тому що його побудовано на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2017 року, а в більшості країн світу вже діє версія 2022 року. Її використовують найбільші торговельні партнери України, такі як країни ЄС, Китай, США, Туреччина та Швейцарія.

Через розбіжності у товарних кодах виникає багато ускладнень під час митного оформлення продукції, що імпортується в Україну, або під час порівняння митної статистики України та країн-торгових партнерів.

Законопроект нового Митного тарифу України передбачає, що технічно буде змінена класифікація окремих товарів шляхом об’єднання декількох кодів у один, деталізація одного коду у декілька та переходу окремих видів товарів в інші коди. Також передбачається виключення з системи товарів, які вже не застосовуються в міжнародній торгівлі, та будуть введені в обіг нові товари, вироблені за сучасними технологіями тощо.

З введенням нового документу планується провести понад 350 змін в товарних кодах, переважно щодо товарів сільського господарства, кольорових металів, машинобудування, транспорту, хімічного, лісового секторів, текстилю тощо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Прес-служба Міністерства економіки України
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxxx

3 вересня 2022, 12:13

Зачем тратить время и деньги на ту которая ломается если есть доступные девки которые хотят только секса (без шлюx и сoдеpжанoк). Здесь все бесплатно и анонимно, убедись сам ----- https://dyx.dk/slyv


Новини