Головна Новини Бізнес економіка Україна досягла значних успіхів у морському експорті: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна досягла значних успіхів у морському експорті: подробиці

У січня морський експорт України склав 1,9 млрд доларів

6 лютого 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

У січні 2024 року Україна вийшли на довоєнні обсяги експорту морем. При цьому загальний обсяг експорту наближаємося до показників, які були до повномасштабного вторгнення Росії.

Україна досягла значних успіхів у морському експорті: подробиці

Експорт України морем повернувся до довоєнного рівня. Фото з відкритих джерел

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, у січні в грошовому еквіваленті загальний український експорт склав 3,1 млрд доларів. Зокрема, з цієї суми 1,9 млрд доларів — це морський експорт.

Очільник Кабінету Міністрів розповів, що українським зерновим коридором за останні шість місяців пройшли понад 660 кораблів, які перевезли близько 20 млн тонн вантажів до 32-х країн світу.

Денис Шмигаль також зазначив, що 70% вантажів, які були експортовані морськими шляхами, — це аграрна продукція українських сільгоспвиробників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий комік Андрій Лузан назвав правильним кроком плани Верховної Ради ухвалити новий закон, який посилює правила мобілізації в Україні. "Це наша країна, ми не можемо сказати: "Я не буду служити, якщо тут всі крадуть". Тому я краще піду на полігон, "політаю" на дронах, мене це заспокоює. Я це не пропагую, а просто кайфую", — сказав комік.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що військово-політичний оглядач Олександр Коваленко переконаний, що буферна зона на кордоні України з РФ не лише можлива, але й необхідна буде після закінчення активної фази війни. За словами військового аналітика, ідея демілітаризації кордону РФ важлива для забезпечення майбутньої безпеки України на покоління вперед. Олександр Коваленко вважає, що глибина буферної зони має сягати близько 50 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини