Головна Новини Бізнес економіка Україна експортувала більше мільйона тонн зерна морським транспортом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна експортувала більше мільйона тонн зерна морським транспортом

За 26 днів роботи зернового коридору з українських портів вийшло 44 судна

28 серпня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

Домовленості щодо “зернового коридору” дозволили Україні вивезти з портів понад мільйон тонн агропродукції до 15 країн світу. 26 серпня з порту Чорноморськ  вийшло 4 судна, якими було відправлено 133 тис. тонн пшениці, кукурудзи та олії до портів Судану, Індії, Єгипту та Туреччини. Про це повідомляє пресслужба АМПУ. 

Україна експортувала більше мільйона тонн зерна морським транспортом

Запрацював зерновий коридор


“За тиждень роботи "зернового коридору" порти Великої Одеси прийняли 13 суден під завантаження 362 тис тонн пешниці, кукурудзи, ріпаку, олії, сої та ячменю, які попрямують до портів Іспанії, Ізраїлю, Німеччиеи та Турції. В той же час 13 суден з 294 тис. тонн пшениці, олії, сої, ріпаку та кукурудзи було відправлено до портів Лівії, Нідерландів, Ізраїлю, Індії, Єгипту, Туреччини, Німеччини та Судану”, — йдеться у повідомленні.

В цілому ініціатива дозволила розблокувати експорт понад мільйона тонн злаків до 15 країн світу. За даними Мінагрополітики, це на 39% менше, або на 0,705 млн т, ніж за такий же період минулого року. 


З початку широкомасштабного вторгнення росії, морські порти України були заблоковані. Відтак виникла загроза глобального голоду, оскільки Україна — в трійці лідерів з експорту зерна у світі. 


У липні у Стамбулі Україна, рф, Туреччина та ООН підписали угоду про так званий зерновий коридор. Вона зокрема передбачає розблокування портів Одеса, Чорноморськ та Південний для виходу кораблів із зерновими. Кремль зобов’язався не атакувати їх. 

Минулого маркетингового року (липень 2021 — червень 2022) Україна поставила на зовнішні ринки понад 32 млн тонн зернових та зернобобових культур. 

Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук зауважив "Коментарям", що Україні варто прагнути завантажувати на судна близько 3 млн. тонн щомісяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kissa

28 серпня 2022, 13:22

Зачем дарить цветы и подарки, выпрашевать у жены, снимать проститутку если можно просто потрахаться. СEKC Знакомства: бесплатно, анонимно, быстро. Можешь сам убедиться, вот ссылка ----- https://tinylink.is/devka


Новини