Головна Новини Бізнес економіка Україна отримає 600 млн євро допомоги від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає 600 млн євро допомоги від ЄС

Президент і прем'єр розповіли, що отримає Україна завдяки траншу ЄС

9 грудня 2020, 16:03
Поділіться публікацією:

Європейський Союз виділив Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги. За словами глави уряду, це перший з двох траншів, про які Україна і ЄС домовилися в липні нинішнього року. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Україна отримає 600 млн євро допомоги від ЄС

Євро

Виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс зазначив, що цей транш є показником солідарності Євросоюзу з Україною.

Шмигаль також зазначив, що транш допоможе зміцнити макрофінансову стабільність України.

Також подяку Євросоюзу висловив і президент Володимир Зеленський. В Офісі президента також відзначили, що вітчизняна влада налаштована на продовження реформ, які, за словами глави держави, повинні сприяти зміцненню економіки та поліпшити добробут українців.

"Питання надання макрофінансової допомоги Україні для подолання наслідків пандемії COVID-19 було предметом особливої уваги глави держави під час його телефонних контактів протягом року з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйен і переговорів з лідерами ЄС у ході 22-го Саміту Україна — Європейський Союз 6 жовтня 2020 року", — йдеться в повідомленні прес-служби Офісу президента.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента, екс-міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що ситуація з недофінансуванням деяких статей бюджету України на 2020 рік може зважитися завдяки новим зовнішнім і внутрішнім запозиченням. Чи реально в час, що залишився врятувати бюджет-2020? Що заважало вжити дієвих заходів раніше? "Коментарі" дізналися відповіді в експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини