Головна Новини Бізнес економіка Україна отримала 500 млн євро від ЄІБ: на що підуть кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала 500 млн євро від ЄІБ: на що підуть кошти

Це перший транш у межах пакету допомоги від Європейського інвестиційного банку

16 вересня 2022, 14:15
Поділіться публікацією:

14 вересня надійшла перша частина невідкладної допомоги від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 500 млн євро в межах пакету негайної допомоги на фінансування відновлення інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Україна отримала 500 млн євро від ЄІБ: на що підуть кошти

Євро


У відомстві уточнюють, що кошти будуть направлені на фінансування державних підприємств "Укравтодор" та "Укрзалізниця". Вони будуть витрачені на відновлення пошкодженої внаслідок російської військової агресії критичної інфраструктури, включаючи мережу автомобільних та залізничних колій, а також мости, зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.


Також повідомляється, що ці гроші є частиною другого пакету допомоги ЄІБ на суму 1,59 млрд євро, розробленого у тісній співпраці з Європейською комісією. Фінансова допомога гарантується ЄС у рамках Мандату на зовнішнє кредитування та доповнює екстрену фінансову підтримку для України у розмірі 668 млн євро, яку було надано Україні від ЄІБ на початку березня 2022 року, додають у Мінфіні.


Раніше в інтерв'ю "Коментарям" керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій поділився думкою, що Україні сьогодні потрібно не просити, а вимагати, щоб інші країни допомагали фінансами. За його словами, іноземні держави мають брати активну участь у покращенні нашої ситуації і на полі бою, і з фінансуванням. Виділення США по 3 млрд доларів і для нашої армії, і для бюджету, відображає цю логіку. Наразі західні партнери розуміють, що Україні для перемоги потрібні і зброя, і фінанси, вважає фахівець.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини