Головна Новини Бізнес економіка Україна отримала електроенергію з 4 країн: передавала одній
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала електроенергію з 4 країн: передавала одній

Україна здійснювала поставки електроенергії до Румунії, але від європейських країн отримала в 7 разів більше електроенергії.

7 липня 2024, 09:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Як вказують дані Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії, Україна 5 липня отримувала електроенергію з чотирьох країн. Натомість частина електроенергію з України була перенаправлена до Румунії. 

Україна отримала електроенергію з 4 країн: передавала одній

Україна робила поставки електроенергії до чотирьох країн. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними ресурсу ENTSO-E, який фіксує передачу електроенергії між країнами, Україна 5 липня передала до Румунії 4,57 тис. МВт електроенергії. Пікові години поставок електроенергії були з 1 по 5 годину ночі – в середньому 220 МВт за годину та у проміжку з 8 до 15 години – 293 МВт за годину.

5 липня до України більшість електроенергії надходила зі Словаччини, Угорщини та Молдови. Словаччина надала Україні найбільше електроенергії — 12,98 тис. МВт. Угорщина на другому місці за цим показником – 11,45 тис. МВт. З Молдови Україна імпортувала 10,5 тис. МВт електроенергії. Четвертою країною з якої Україна також отримала електроенергію стала Румунія – 45,5 МВт.

Загалом Україна 5 липня отримала від європейських країн близько 35 тис. МВт електроенергії, а натомість передала 4,5 тис. МВт.

Директор "Укренерго" Володимир Кудрицький пояснює ситуацію щодо нібито експорту електроенергії з України. За його словами, Україна не експортує електроенергію, однак може здійснювати її транзит. Наприклад з Угорщини до Румунії або в іншому напрямку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна 4 липня передавала електроенергію одразу до чотирьох європейських країн.

Також "Коментарі" писали про чотири основні фактори, які впливають на тривалість та графіки відключень світла для населення України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини