Головна Новини Бізнес економіка Україна передає електроенергію до європейських країн під час вимкнення світла
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна передає електроенергію до європейських країн під час вимкнення світла

1 липня у різний час доби чотири країни отримували електроенергію від України. Лідером за об'ємами стала Румунія.

2 липня 2024, 15:20 comments15845
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з даними сайт Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E), Україна передає електроенергію в інші європейські країни. Це відбувається у періоди, дефіциту електроенергії у власній мережі та під час вимкнень світла в будинках українців.

Україна передає електроенергію до європейських країн під час вимкнення світла

Україна передає електроенергію іншим країнам. Фото з відкритих джерел

Ресурс ENTSO-E показав, що Україна 1 липня 2024 року здійснила міжкордонні фізичні потоки електроенергії в чотири країни: Угорщину, Румунію, Польщу та Словаччину. 

За добу Україна найбільше електроенергії переправила до Румунії – 3,8 тис. МВт  електроенергії. Піком передачі електроенергії стали денні години з півночі до 4 години ночі, коли передавалось в середньому по 305 МВт за годину. Другою країною за кількістю передачі електроенергії стала Польща – 2,8 тис. МВт. Пікові показники зафіксовані з 11 по 13 годину, та в середньому склали 222 МВт. 

Третьою країною за показниками передачі фізичних потоків електроенергії з України 1 липня стала Угорщина – 2 тис. МВт. Найбільші показники передачі відбувались з 21 години до півночі, та в середньому становили 236 МВт. Останньою країною, яка отримувала електроенергію з України стала Словаччина – 83 МВт.

Таким чином Україна передавала електроенергію в кілька країн у різний час доби, коли українці могли залишатись без світла. 

Цю ситуацію пояснив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, який зауважив, що Україна не продає електроенергію в інші країни, а займається її транзитом з інших країн.  За його словами, транзитні фізичні перетоки можуть траплятись між Румунією та Угорщиною, а посередником виступає Україна через слабкі зв’язки в електромережі між цими країнами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній міністр енергетики розповів, чи експортує Україна електроенергію європейським країнам.

Також "Коментарі" писав, що в "Укренерго" назвали чотири фактори, які впливають на тривалість відсутності електроенергії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

2 липня 2024, 15:16

Вон оно чего, оказывается. А у меня сразу возникли подозрения что что-то тут не чисто.


Новини