Головна Новини Бізнес економіка Україна отримує перший пільговий кредит від Республіки Корея
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримує перший пільговий кредит від Республіки Корея

Україна підписала договір на 100 млн доларів

сьогодні, 17:57
Поділіться публікацією:

2 жовтня Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду з Експортно-імпортним банком Кореї щодо надання Україні кредиту в розмірі 100 мільйонів доларів США. Про це повідомляє Урядовий портал. 

Україна отримує перший пільговий кредит від Республіки Корея

Україна підписала договір із Кореєю. Фото: mof.gov.ua

Ця сума стане першою частиною фінансової підтримки від Республіки Корея в межах угоди, підписаної між урядами обох країн у квітні 2024 року. Вона передбачає можливість залучення Україною до 2,1 мільярда доларів США протягом 2024–2029 років.

Кредит надається на 20 років з пільговою процентною ставкою 1% річних та 5-річним пільговим періодом. Ці кошти надійдуть до українського державного бюджету для фінансування нагальних потреб.                                                                                          

Попри тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України. Подальші проєкти, що реалізовуватимуться в рамках двосторонньої співпраці з Корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть подальшій взаємовигідній співпраці між країнами, – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки анонсували новий пакет військової підтримки для України в розмірі 7.9 мільярдів доларів. У складі цього пакету – додаткова батарея системи протиповітряної оборони Patriot, перехоплювачі, безпілотники, крилаті авіабомби JSOW, а також програма навчання українських пілотів на винищувачах F-16.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини