Головна Новини Бізнес економіка Україна передавала електроенергію в одну з європейських країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна передавала електроенергію в одну з європейських країн

Україна здійснила поставки електроенергії до Румунії, а також отримала електроенергію від кількох країн.

4 липня 2024, 09:50 comments4090
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з даними Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) Україна 3 липня передавала електроенергію до Румунії. Натомість в Україну електроенергія надходила в основному з трьох країн.

Україна передавала електроенергію в одну з європейських країн

Україна отримувала та передавала електроенергію європейським країнам. Фото з відкритих джерел

Ресурс ENTSO-E відображає передачу електроенергії між різними країнами. Згідно з даними ENTSO-E, 3 липня Україна здійснювала поставки електроенергії до Румунії на загальну потужність 4,74 тис. МВт електроенергії. Пікові години передачі електроенергії з України до Румунії відбувались з 9 до 16 години, коли в середньому постачалось близько 386 МВт за годину.

Крім поставок з України, електроенергія 3 липня також надходила в Україну від кількох європейських країн. Лідером за поставками електроенергії в Україну стала Словаччина – 14,25 тис. МВт. Угорщина передала Україні 12,45 тис. МВт електроенергії, а Молдова — 9,22 тис. МВт. Також в Україну йшли поставки електроенергії з Румунії – 79,5 МВт.

Україна передавала електроенергію в одну з європейських країн - фото 2

Передача електроенергії до / з України. Дані ENTSO-E

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова управління "Укренерго" Володимир Кудрицький відреагував на інформацію про експорт електроенергії з України до інших країн під час постійних відключень світла населення. За його словами, Україна не експортує електроенергію, однак може робити її транзит. Кудрицький пояснює, що в Україну може заходити електроенергія, з іншої країни, яка буде направлятись в третю країну.

Також "Коментарі" писали про передачу електроенергії в європейські країни 2 липня. За показниками ENTSO-E, Румунія отримувала електроенергію з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини