Головна Новини Бізнес економіка Україна посіла одну з найвищих позицій світового рейтингу обороту криптовалют
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна посіла одну з найвищих позицій світового рейтингу обороту криптовалют

Відповідний рейтинг щорічно складає американська аналітична компанія Chainanalysis

21 серпня 2021, 12:51
Поділіться публікацією:

Україна посіла одну з найвищих позицій світового рейтингу обороту криптовалют

Обіг криптовалют, фото з відкритих джерел

Україна посіла четверту позицію в рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів у 2021 році за даними американської аналітичної компанії Chainalysis. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Місця у рейтингу розподілялись за середнім балом, який складався з обсягів загального обігу криптовалюти, показників використання криптовалюти у роздрібній торгівлі та обсягу транзакцій із криптовалютами на біржовому ринку (P2P). За останнім з цих трьох показників Україна стала абсолютним лідером у світі.

Експерти Chainalysis говорять,  що багато резидентів використовують біржі криптовалют P2P як свою первинну мережу для криптовалюти, найчастіше через складнощі із доступом до централізованих бірж.

Перед Україною на перших трьох місцях загального рейтингу цьогоріч розташувалися В’єтнам, Індія та Пакистан. Такі провідні країни світу як США та Китай за глобальним індексом сприйняття криптоактивів знаходяться на восьмому і 13 місцях відповідно.

Україна посіла одну з найвищих позицій світового рейтингу обороту криптовалют  - фото 2

"Завдяки даним блокчейн-компанії Chainalysis знаємо, що українці активно користуються криптоактивами та вміють на них заробляти. Одна з пріоритетних цілей нашого міністерства — забезпечити всі необхідні умови для діяльності та розвитку криптокомпаній в Україні. Переконаний, що створення якісно правового поля для роботи на ринку віртуальних активів посилить позицію України як юрисдикції на міжнародній мапі", — зазначив заступник Міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що до кінця цього року Bitcoin може зрости у ціні до 66 тис. доларів за одну монету, а у 2025 році — до 318 тис. доларів за одиницю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини