Головна Новини Бізнес економіка Україна потрапила до "пекельного" рейтингу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна потрапила до "пекельного" рейтингу

Податкову систему країни зарахували до однієї з найгірших у світі

24 жовтня 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

Українська податкова система потрапила до рейтингу "Tax Hells Index 2023" (Податкові пекла 2023), який склав американський фонд "1841". Про це повідомляють "Коментарі".

Україна потрапила до "пекельного" рейтингу

Українська податкова система серед гірших у світі

До групи країн з найбільш пекельними, токсичними податковими системами потрапили також Росія (9-е місце), Гондурас (11-е) і Гаїті (13-е). Україна в рейтингу посідає четверте місце. Випереджають нашу країну за несприятливістю ведення бізнесу Білорусь, Венесуела та Аргентина, які займають перше, друге та третє місце відповідно. П'ятими та шостими за Україною слідують Бразилія та Мексика.

Загалом, непочесне звання "податкового пекла", за оцінками американського фонду, набули 13 країн світу. При визначенні питання зарахування країни до цього рейтингу, а також місця в ньому експерти враховували наступні кількісні фактори: фіскальний тиск як сукупне податкове навантаження до ВВП; боргове навантаження, як сукупний держборг до ВВП, потенційний фіскальний тиск як різниця між держвидатками та доходами (у % ВВП).

Під час визначення показників рейтингу також були враховані і якісні параметри, зокрема якість управління. Вона, на думку експертів "1841", враховує підзвітність влади, верховенство права в державі, якість регуляторної політики, політичну стабільність, ефективність держави, корупційні ризики. 

Як зазначається у доповіді фонда, рейтинг був складений за підсумками 2021 року, тобто до широкомасштабного вторгнення.

Тим часом, Блінкен жорстко пригрозив Ірану. Сполучені Штати Америки не хочуть конфлікту з Іраном, заявив Блінкен, але є нюанс.

У Росії раптово помер один з топменеджерів "Лукойлу". Смерть Володимира Некрасова стала вже не першою серед великих топменеджерів РФ від початку 2022 року.

А у Росії поставили пам'ятник радянському диктатору у дитячому парку. Російські комуністи продовжують прославляти радянського диктатора, винного у загибелі мільйонів. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

25 жовтня 2023, 20:36

А потом все удивляются, почему лежит экономика и люди стремятся уехать.


Новини