Головна Новини Бізнес економіка Україна просить допомоги у проросійської Білорусі – імпорт електроенергії знову поновлено
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна просить допомоги у проросійської Білорусі – імпорт електроенергії знову поновлено

Підписаний контракт передбачає постачання протягом листопада

8 листопада 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Білорусь вчора відновила постачання електроенергії до України. Підписаний контракт передбачає постачання протягом листопада, графік сформовано "з урахуванням наявних технічних можливостей". Як повідомляє видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook розповідає український політолог Олеся Яхно.

Україна просить допомоги у проросійської Білорусі – імпорт електроенергії знову поновлено

Електроенергія. Фото: ua.news

"Припускаю, що в цьому є частина мотивації, пов'язаної загалом зі складністю у сфері енергетики, особливо коли Росія блокує казахський експорт вугілля в Україну через російську залізницю. Однак виникає закономірне питання: чому ще в середині 2019 року Україна раптом відновила постачання електроенергії з Білорусі, і наскільки тут був і є інтерес Коломойського?", – зазначає Олеся Яхно.

Вона наголошує, все це відбувається замість того, щоб реформувати галузь, переключитися від колишньої радянської мережі до континентальної європейської мережі та синхронізувати свою систему з ЄС. Як нагадує видання Atlantic Council, "хоч Україна і підписала договір асоціації з ЄС лише у 2017 році, але ще у 2011 році приєдналася до Європейської енергетичної спільноти, мережі України та Молдови, проте, як і раніше, не входить до європейської мережі трансмісійних системних операторів".

"То, може, владі треба сконцентруватися на модернізації існуючої мережі і згодом увійти до європейської енергомережі? Замість того, щоб йти шляхом постачання з Білорусі, іміджево тим самим підігруючи Лукашенку? Адже все так виглядає, що проєвропейська Україна просить допомоги у проросійської Білорусі", – підсумувала політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новина про те, що Україна відновить імпорт електроенергії з Білорусі та РФ, стала для багатьох справжньою несподіванкою. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю для видання "Коментарі" розібралися, що це критичні запаси вугілля чи спланована кампанія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини