Головна Новини Бізнес економіка Україна стане імпортувати електроенергію з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна стане імпортувати електроенергію з РФ

Стали відомі обсяги поставок російської електроенергії в Україну

1 лютого 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

В Україну надійде електроенергія з Російської Федерації. Такі дані опублікував сайт ENTSO-E. Поставки передбачені протягом декількох годин 1 лютого трьома потоками.

Україна стане імпортувати електроенергію з РФ

Лінії електропередач / фото zik.ua

Перші 200 кВт-год надійдуть в період з 12:00 до 15:00 щогодини, також заплановані поставки з 20.00 до 21.00 — по 200 МВт-год, з 21.00 до 23.00 — по 100 кВт-год.

Відзначається, що доступ до перетину "Росія-Україна" на 1-2 лютого викупило ТОВ "ОНК-груп". Дане підприємство має одеську реєстрацію, а кінцевим бенефіціаром називають Віктора Мілевського.

Як свідчать результати місячного аукціону з розподілу доступу до перетину, з 1 по 28 лютого потужністю 50 МВт викупило ТОВ "НЕК", ще по 100 МВт на весь місяць і додатково на другу його половину придбало ТОВ "Стімекс". В результаті трейдери викупили 11,5% доступної пропускної здатності на місяць і її третина — на період 15-28 лютого.

Згідно з інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", підприємство "НЕК" заснувало ТОВ "Агентство інвестиційного менеджменту", президентом його вказується Олександр Притика, який раніше займав пост глави "Регіональної газопостачальної компанії", афілійованої з Дмитром Фірташем.

Як повідомляв портал "Коментарі", уряд анулював пільгові ціни на електроенергію для населення вже з першого дня поточного року. Так, стало відомо, що з 1 січня замість 90 копійок за перші 100 кВт-год пільговики тепер будуть платити як всі -1,68 грн за кВт-год. Такий ціна буде до кінця березня наступного року. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України. За рішення проголосували одноголосно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини