Головна Новини Бізнес економіка Україна виконала ще одну умову МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна виконала ще одну умову МВФ

У Нацбанку розповіли, яку із вимог МВФ виконала Україна

6 липня 2020, 13:02 comments3027
Поділіться публікацією:

Рада з фінансової стабільності затвердила плани роботи державних банків зі зниження NPL – це виконання одного зі структурних маяків програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України.

Україна виконала ще одну умову МВФ

Так, 30 червня Рада обговорила програми державних банків зі зниження обсягу непрацюючих кредитів. Повідомляється, що банки презентували оперативні плани зниження обсягів NPL протягом наступних трьох років. За підсумками розгляду надані пропозиції та зауваження, затверджені плани з умовою врахування банками озвучених моментів.

Крім того, у Раді вирішили невідкладно створити робочу групу. Її завдання – напрацювати план дій щодо мінімізації ризиків, що можуть виникнути через визнання неконституційним Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (за конституційним поданням Верховного Суду України №4/1868(15).

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прокоментував рішення про відставку голови НБУ Якова Смолія. Так, у МВФ наголосили насамперед на тому, що за нового керівника незалежність центрального банку України повинна бути збережена.

Раніше повідомлялося, що опитування показало, що українці думають про співпрацю України з МВФ та отримання кредитів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини