Головна Новини Бізнес економіка Україна втратила одного олігарха: у Мін'юсті підтвердили
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратила одного олігарха: у Мін'юсті підтвердили

Тепер усе стало на свої місця, чому Новінський раптово вирішив відмовитись від депутатського мандату.

14 липня 2022, 16:27
Поділіться публікацією:

Найбагатша людина України Рінат Ахметов, який вважався за очі олігархом, більше не може офіційно вважатися таким. Бізнесмен вчасно вийшов з-під двох критеріїв визнання олігархом після відмови від медіа-бізнесу та складання депутатського мандата його бізнес-партнером Вадимом Новинським. Як передає портал "Коментарі", про це Міністр юстиції Денис Малюська заявив у ході дискусії ОПОРА.Live.

Україна втратила одного олігарха: у Мін'юсті підтвердили

Денис Малюська. Фото: УП

Міністр зазначив, Вадим Новинський, який як відомо публічно заявив про припинення своїх депутатських повноважень, обірвав прямий зв'язок Ахметова з парламентом, адже як відомо, Новинський та Ахметов – бізнес-партнери та участь у політичному житті першого могло показувати, що Ахметов теж використовує політику в своїх корисливих цілей. А так, після складання депутатського мандату Новинським Ахметом більше не може вважатися олігархом, який впливає на державу через Новинський.

Коментуючи інформацію, український політолог Сергій Биков зазначив, що серед політконсультантів були різні версії, чому Вадим Новинський склав мандат. Хтось говорив про бажання зайнятися бізнесом, хтось про неетичність представляти інтереси мешканців тимчасово окупованого Маріуполя, проте всі погоджувалися, що слід брати до уваги закон про олігархи та формування реєстру. Тепер усе стало на свої місця.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у РФ відреагували на удар по Вінниці – розповіли, куди цілилися окупанти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – масової мобілізації в Росії не буде – у США дізналися, кого тепер Путін відправлятиме на війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини