Головна Новини Бізнес економіка Україна запросила аварійну допомогу із Словаччини: в "Укренерго" розповіли, що означає такий крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запросила аварійну допомогу із Словаччини: в "Укренерго" розповіли, що означає такий крок

Україна звернулась за аварійною допомогою до Словаччини в розмірі 100 МВт через нестачу палива на Калуській ТЕС

11 листопада 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Вітчизняна компанія "Укренерго" 11 листопада звернулась за аварійною допомогою до Словаччини в розмірі 100 МВт  через нестачу палива на Калуській ТЕС, планові  відключення на одній з ГЕС і  з причини поточного ремонту на Бурштинській ТЕС. Про це інформує пресслужба "Укренерго".

Україна запросила аварійну допомогу із Словаччини: в "Укренерго" розповіли, що означає такий крок

Калуська ТЕЦ (фото із відкритих джерел)

 За оприлюдненою інформацією, Бурштинська станція – це головне джерело вироблення електроенергії, це майже 90 виробництва. Але вона через поломку змушена була зупинитись. Ще на реконструкції перебуває Теребле-Ріцька ГЕС. Ще одна теплова електростанція  — Калуська виробляє енергетику з мінімальним навантаженням, бо не вистачає палива.

Тому диспетчер і звернувся за допомогою до Словаччини після ситуації, як через свищ в одному з котлів був відключений блок Бурштинської ТЕС. Також  там  передчасно був виведений з ремонту енергоблок №2.

Коли вказаний блок здійснить завантаження до потужностей 100 МВт, аварійну допомогу  в "острів Бурштинської ТЕС" можна буде деактивувати, — кажуть фахівці "Укренерго".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шмигаль розповів, яким буде опалювальний сезон в УкраїніУкраїнський уряд робить прогноз про непростий опалювальний сезон в нашій країні. Ці проблеми провокує світова енергетична криза. Про це сказав очільник уряду під час чергового засідання. За словами  Дениса Шмигаля, цьогорічний  осінньо-зимовий період буде непростим. Проте посадовцями Кабміну  розроблено декілька різних варіантів, щоб все відбулось передбачено і перебувало під контролем. Найголовніше  завдання — створити  в достатній кількості запас енергоресурсів на майбутню зиму.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини