Головна Новини Бізнес економіка Українці беруть гранти на розвиток садів: яким культурам віддають перевагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці беруть гранти на розвиток садів: яким культурам віддають перевагу

Гранти видають у межах програми «єРобота».

14 лютого 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Українці звертаються за урядовими грантами на створення теплиць. Таку підтримку затверджено на майже 70 млн гривень. Крім того, беруть гранти на розвиток садівництва — вже підписано рішення по 75 проектам на суму 335,2 млн гривень. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики, інформують "Коментарі".

Українці беруть гранти на розвиток садів: яким культурам віддають перевагу

Садівництво. Фото: pixabay


За сумою грантів лідирує Закарпаття, там фермери оформили грантову допомогу на 82202 гривні, за ним слідує Дніпропетровщина — 45922 гривні, а замикає трійку Київщина — у цей регіон спрямують 45191 гривню грантових коштів. 


Найбільше українці зацікавилися розбиттям садів з фундуком та волоським горіхом (заявлена площа — 369,1га), під лохину та чорницю (290 га), а також під яблуні (271,1га). 


Як відомо, для того, щоб отримати грант Мінагро під створення чи розвиток саду, площа угідь має бути 1 — 25 га. Отримати такого роду урядову підтримку можна і на будівництво модульної теплиці. 


Як у межах програми по закладці саду, так і по теплицям діє паритетне фінансування: 70% — держава, 30% — власні інвестиції. 


Раніше ми повідомляли, що конфісковані російські активи в Україні продаватимуть на відкритих аукціонах. Потребу в конфіскації майна рф ніхто не ставить під сумнів, каже економіст Дмитро Яблоновський. Інше питання — що з ним робити. Держава або якимось чином його зберігає, використовує, але виникає питання: чи держава ефективний власник. Крім того, вона вже має більше 3,5 тисяч підприємств. Друга альтернатива — продати це майно. На думку фахівця, ця альтернатива правильна. Інші опитані “Коментарями” експерти піддали сумніву, що відкритий продаж цих активів під час війни принесе значні кошти. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини