Головна Новини Бізнес економіка Україні понизили рейтинг Moody's до переддефолтного. Що це означає для країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні понизили рейтинг Moody's до переддефолтного. Що це означає для країни

Агенція Moody's знизила рейтингу України до переддефолтного, які це значення матиме для країни, що веде війну і потребує зовнішніх фінансових надходжень.

12 лютого 2023, 11:15 comments1665
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міжнародна рейтингова агенція Moody's понизила рейтинг України з Caa3 до Ca (переддефолтний рівень), стверджує Олександр Гончаров з Інституту розвитку економіки України. Таке рішення було прийнято перед важливою зустріччю у Варшаві, де мають розпочатись переговори України з МВФ про кредитний договір на суму 16 млрд доларів. Що це означає для України, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Олександра Гончарова.

Україні понизили рейтинг Moody's до переддефолтного. Що це означає для країни

Moody's знизало рейтинг України. Фото з відкритих джерел

Україна веде війну з Росією та піддається постійним атакам військ РФ. Такі чинники впливають на економіку України, яка повинна залучати фінансову допомогу від інших держав та організацій. Наступного тижня у Варшаві мають відбутись переговори між Україною та МВФ, щодо кредитного договору на суму в 16 млрд доларів. Перший транш має відбутись вже у квітні 2023 року.

Саме перед цими переговорами рейтингова агенція Moody's відкоригувало рейтинг України до переддефолтного, що може спричинити негативні наслідки для України. Причиною зниження рейтингу стали наслідки війни України проти Росії. Олександр Гончаров з Інституту розвитку економіки України пояснює, які негативні наслідки це матиме для України.

"Для іноземних інвесторів це дуже негативний сигнал, у зв'язку з чим для України суттєво знижено бюджетні ліміти інвестфондів та банків, а позикові гроші ще більше подорожчають", — повідомляє Гончаров.

Директор Інституту розвитку економіки вважає, що це завдає значних фінансових збитків для України.

"Ну, і що це, як не відкритий та потужний фінансовий удар? І це тоді, коли поточного 2023 року Україні необхідно профінансувати дефіцит бюджету у розмірі близько 38 млрд доларів. Ще один крок і Україні оголосять дефолт, причому ніхто з кредиторів списувати борги не хоче", — пише Олександр Гончаров та додає "панове платники податків, готуємося ще тугіше затягнути пояси".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швейцарія проти допомоги Україні. Яке рішення прийняла країна.

Також "Коментарі" писали, що Путін відреагував на західні компанії, які залишили Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

12 лютого 2023, 16:41

перошенко, зеленский, юлька , ренат, коломойский и все ваши банды (спасибо) за уничтожение Украины! Что бы вас гнид на куски порвали!


Новини