Головна Новини Бізнес економіка Українкам запропонували освоїти несподівану професію: причина у мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Українкам запропонували освоїти несподівану професію: причина у мобілізації

Через мобілізацію в Україні дефіцит водіїв сягає 30%

21 червня 2024, 21:52
Поділіться публікацією:

В Україні планують запустити програми з навчання жінок водінню великогабаритного транспорту. Причиною такого рішення стала мобілізація.

Українкам запропонували освоїти несподівану професію: причина у мобілізації

Українкам пропонують ставати водіями. Фото з відкритих джерел

Як повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, міністерство розробляє загальнонаціональну програму навчання жінок водінню. Це пов'язано із нестачею водіїв комунального транспорту, яка сягає щонайменше 30%.

"Запуск програми — це питання найближчих тижнів. Збираємо дані про потребу у водіях", - розповів Сергій Деркач.

Міністерство інфраструктури розраховує залучити бізнес до навчання жінок. За словами заступника міністра, деякі компанії самі зверталися до уряду з пропозиціями надати необхідне обладнання або майданчики для навчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США посилюють тиск на Китай, послаблюючи його економічні спроможності та вплив в Азії, заявив політолог Андрій Городницький. "Китай зараз дуже сильно потерпає від США. Тиск Штатів посилився після візиту Путіна до Китаю та чергового нагнітання ситуації навколо Тайваню, оскільки, попри візит Сі Цзіньпіна до Європи та зустріч з Макроном, Пекін вирішив продовжувати політику підтримки Росії", – розповів політолог.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ватажок Чечні Рамзан Кадиров 8 червня таємно одружив двох своїх синів — 17-річного Елі та 16-річного Адама. За інформацією російських опозиційних ЗМІ, дружиною старшого сина глави Чечні стала онучка депутата Держдуми Адама Делімханова, якого називають двоюрідним братом Кадирова. Проаналізувавши соцмережі мами нареченої, Хеді Делімханової, журналісти встановили, що дружині Елі не більше 14 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини