Головна Новини Бізнес економіка Українські підприємства підписали три нові угоди з компанією Baykar: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські підприємства підписали три нові угоди з компанією Baykar: Що відомо

Два українських підприємства оборонно-промислового комплексу підписали три нові угоди з компанією Baykar

30 квітня 2023, 21:31
Поділіться публікацією:

Про це повідомили у міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості. Підписання угод відбулося у Стамбулі, під час міжнародної виставки авіаційної та авіакосмічної техніки Teknofest 2023, пишуть "Коментарі". Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін підкреслив, що Україна та Туреччина мають позитивний бекграунд співпраці, тож працюватимуть над роботою в нових напрямках.

Українські підприємства підписали три нові угоди з компанією Baykar: Що відомо

Нові контракти з Baykar дадуть Україні зброю нового покоління

“Наша мета — розширювати співробітництво і відкривати нові взаємовигідні напрямки партнерства. МінСтратегПром готовий сприяти узгодженню всіх труднощів та усуненню бюрократичних точкових перешкод для подальшого розширення співпраці з Baykar Avia Ventures. Ця співпраця потрібна українським підприємствам вже сьогодні як можливість додаткового нарощування потужностей та виробництва критично важливої для нашого війська техніки“, — додав Камишін.

Деталей не розголошують, але підкреслюють, що нові контракти дадуть Україні “експортну виручку та зброю нового покоління”.

На початку лютого стало відомо, що в Україні визначили місце розташування Центру обслуговування комплексів Bayraktar. У центрі будуть обслуговувати, ремонтувати й навіть модернізувати техніку. Там же проводитимуть навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотників компанії Baykar.

Уряд України прогнозує запуск і перший випуск продукції заводу з виробництва турецьких БПЛА в Україні у 2025 році. Планова сума інвестицій в будівництво заводу та центру для обслуговування ремонту і модернізації БПЛА складе 95,5 млн доларів протягом 10 років. Будівництво заводу і облаштування центру передбачає трансфер технологій та локалізацію виробництва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українці конструюють унікальну малу крилату ракету з промовистою назвою "Трембіта".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини