Головна Новини Бізнес економіка Українські ТЕС не отримають російського вугілля - Андрій Герус
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські ТЕС не отримають російського вугілля - Андрій Герус

Шість теплоелектростанцій України матимуть проблеми внаслідок відсутності поставок вугілля з Росії

29 жовтня 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

У Telegram-каналі голови енергетичного комітету ВР з'явилась інформація щодо проблем із поставками вугілля українським теплоелектростанціям.

Українські ТЕС не отримають російського вугілля - Андрій Герус

ТЕС, спалюючи вугілля, генерували майже третину електроенергії у 2020 р. - фото Facebook

Андрій Герус, голова Комітету ВР з питань енергетики та ЖКП, повідомив, що Російська Федерація припиняє поставки вугілля в Україну. З 1 листопада ТЕС не отримуватимуть вугілля марок А (антрацит) та П (пісне). Це паливо транспортувалось Групою ДТЕК, пов'язаною з Ринатом Ахметовим, ПАТ "Донбасенерго", що на 25% є власністю держави, та ТОВ Фірма "Технова" з кіпрським засновником. 

Втратять поставки вугілля такі теплоелектростанції:

Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС, Слав'янська ТЕС, Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ.

Міністерство енергетики України на офіційній сторінці Facebook 28 жовтня повідомляло, що у листопаді планується імпортувати вугілля вдвічі більше, ніж у жовтні – 562 тис. тонн. Більш ніж третина від цього об'єму – 200 тис. тонн – ввозитиметься державною компанією "Центренерго". Україна у вересні видобула 2 млн тонн вугілля, з початку року – 21 млн 816 тис. тонн.

Вугілля використовується для генерування електроенергії на теплових електростанціях. За дев'ять місяців 2021 р. вони виробили 26732 млн кВт. Підсумки Міненергетики у 2020 р. показали, що частка ТЕС в електроенергетиці складає 27,2%.

Марка А – вугілля-антрацит, яке є високоякісним паливом. При згоранні одного кілограму цієї речовини виділяється майже 8100-8750 ккал. енергії. Покладів антрациту в Україні – 11%. Марка П – пісне вугілля, яке за теплотворною здатністю знаходиться відразу за антрацитом — 7300-8750 ккал/кг.

Видання "Коментарі" раніше публікувало інформацію про те, яка ситуація з запасами вугілля склалась на українських ТЕС і ТЕЦ. З матеріалом можна ознайомитись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

29 жовтня 2021, 14:12

Скорее бы додушили этих бэндэр у власти.

Независимый

29 жовтня 2021, 13:36

Ну и что, теперь будем "курить бамбук"? Или делать с него лучины для освещения холодных халуп?


Новини