Головна Новини Бізнес економіка Український ринок заповнить неякісний китайський метал
commentss НОВИНИ Всі новини

Український ринок заповнить неякісний китайський метал

Експерти прогнозують збільшення частки китайського металу низької якості на ринку України

26 листопада 2020, 12:10
Поділіться публікацією:

Частка металу з полімерним покриттям китайського виробництва до кінця 2020 року може зрости з 40% до 50-55%, прогнозує директор Metipol Денис Рисухін. Таку інформацію він озвучив під час засідання Комітету з покрівельних, фасадних конструкцій і ЛСТК Українського центру сталевого будівництва

Український ринок заповнить неякісний китайський метал

Зсув попиту в бік китайської продукції буде обумовлений її більш низькою ціною, особливо на тлі різкого подорожчання сировини та готової продукції на більшості ринків.

Якщо сьогодні ціновий розрив між китайською металопродукцією нижнього сегмента і продукцією інших виробників середнього і високого сегментів становить близько 200 дол. за тонну, то в першому кварталі 2021, за прогнозами Metipol, вона буде на рівні 300-350 дол. за тонну.

"У цій ситуації частина клієнтів знову піде в бік більш дешевого металу та частка китайського матеріалу на українському ринку зросте з 40 до 50-55%", — вважає він.

При цьому китайська продукція, як правило, дешевше європейських або українських аналогів за рахунок поганої якості. Рисухін зазначив, що результати досліджень, які регулярно проводить лабораторія його підприємства, показує абсолютну невідповідність реальної якості китайської продукції прийнятим стандартам і даним, зазначеним виробником на бирках. Так, поширеним на українському ринку є китайський метал з цинковим покриттям 12-14 г / м при стандарті від 80-100 г / м2.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини