Головна Новини Бізнес економіка “Укроборонпром” кооперується з НАТО: що випускатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

“Укроборонпром” кооперується з НАТО: що випускатимуть

Державний концерн «Укроборонпром» презентував результат спільної роботи з країною-членом НАТО.

16 лютого 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

Незабаром на озброєнні Сил оборони з’являться 120-мм мінометні міни, вироблені державним концерном "Укроборонпром" та однією з країн-членів НАТО. Про це пише Укрінформ з посиланням на речницю державного концерну "Укроборонпром" Наталію Сад.

“Укроборонпром” кооперується з НАТО: що випускатимуть

120-мм мінометні міни. Фото: Укроборонпром.


За її словами, це один з найзатребуваніших боєприпасів української артилерії. Вона вражає цілі з міномету на відстані до 8 км, радіус ураження — від 25 м до 60 м, з розльотом осколків в радіусі до 250 м. Поява цієї міни — перший продукт спільної кооперації з країною Північноатлантичного альянсу, підкреслила Наталія Сад. Поки що оприлюднювати назву країни не можна, однак після війни ця інформація буде відкритою, додала вона. 


Речниця державного концерну “Укроборонпром” також повідомила, що незабаром вітчизняний концерн покаже інші вироби, виготовлені у кооперації з країнами-партнерами. Наталія Сад поінформувала, що нині виробництво спрямоване на задоволення власних потреб, а після перемоги — розглядатиметься питання забезпечення військ інших країн. За її словами, наразі йдеться про серійне виробництво 120 мм мін, а українські захисники дуже скоро отримають їх на фронті, аби протистояти ворогу.


Раніше ми писали, що росіяни змінили тактику атак по Україні. Ворог зазвичай використовував "шахеди" для того, щоб десь там перевірити нашу ППО, виявити наші позиції, так щоб скоригувати можливий ракетний удар на ранок. Цього разу. бачимо нічна атака та "шахедів" не було, відразу пішли ракети, крилаті ракети різних типів. 


Росія вночі знову вдарила по Україні ракетами та дронами. Загалом російські загарбники випустили 32 ракети різного типу, з яких 16 вдалося збити сил ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини