Головна Новини Бізнес економіка «Укрзалізниця» заморозила виплату премій і взяла кредит на виплату зарплати, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Укрзалізниця» заморозила виплату премій і взяла кредит на виплату зарплати, - ЗМІ

Попри проблеми з фінансами, «Укрзалізниця» виплатила Кабінету міністрів 750 млн грн дивідендів за 2019 рік

8 липня 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

Співробітники АТ "Укрзалізниця" не зможуть отримати премії найближчим часом, бо компанія заморозила відповідні нарахування. Відповідний документ опублікувало видання Апостроф.

«Укрзалізниця» заморозила виплату премій і взяла кредит на виплату зарплати, - ЗМІ

"Укрзалізниця" не платить премії і зарплати

У розпорядженні йдеться, що рішення про замороження цілого ряду виплат пов'язане зі складним фінансовим становищем підприємства. Видання зазначає, що зі слів їх джерела в Міністерстві інфраструктури, компанії довелося взяти кредит на понад 900 млн грн. для виплати основної частини зарплати. Водночас "Укрзалізниця" перерахувала уряду 750 млн грн. дивідендів за 2019 рік, оплату яких в бюджет раніше відклали через пандемію.

Згідно з копією листа голови правління "Укрзалізниці" Івана Юрика головному бухгалтеру підприємства, керівників та головних бухгалтерів структурних підрозділів від 5 липня 2021 року цілий ряд премій і надбавок, які регулярно отримують співробітники компанії, будуть заморожені на невизначений термін. Так, в документі йдеться, що виплати за квітень, травень і червень нинішнього року будуть здійснені виключно за особливою вказівкою керівництва підприємства, щоб збалансувати витрати в першій половині липня.

Нагадаємо, в березні профспілки вже зверталися з вимогою погашення боргів і підвищення зарплат до попередника Івана Юрика Володимиру Жмака. Уже після зміни керівництва Юрик обіцяв виконати вимоги та підвищити зарплати робітникам на 10%.

Згідно з даними, оприлюдненими в ЗМІ, за перші в період з січня по березень 2021 року збиток також склав 1,7 млрд грн. За підсумками 2020 року "Укрзалізниця" відзвітувала про 11,9 млрд грн збитків. Її зобов'язання перевищували активи на 17 млрд грн.

Крім того, згідно з даними нинішнього керівника компанії, "Укрзалізниця" має близько 37 млрд грн. боргів перед ЄБРР, "Ощадбанком", "Укргазбанком", "Ощадбанком", "Альфа-Банком" й іншими.

Нагадаємо, міністр інфраструктури розповів, що потрібно зробити, щоб "Укрзалізниця" стала прибутковою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини