Головна Новини Бізнес економіка Уряд розраховує на старт великої програми МВФ: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд розраховує на старт великої програми МВФ: деталі

Днями глава уряду Денис Шмигаль зустрівся з очільницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

21 лютого 2023, 11:21
Поділіться публікацією:

Вони обговорили механізми фінансової підтримки країни, яка гостро потребує фінансів в умовах війни з росією. Про це в соцмережі Telegram написав очільник Кабінету Міністрів України Денис Шмигаль.

Уряд розраховує на старт великої програми МВФ: деталі

Фото: https://www.gettyimages.com/


Українська сторона звернула увагу на досягнутий успіх у реалізації Моніторингової програми, зокрема на виконання структурних маяків. Таким чином, Київ розраховує на старт нової багаторічної великої програми на понад 15 млрд доларів. 


За попередніми домовленостями, програма з Міжнародним валютним фондом складатиметься з двох частин: негайна фінансова підтримка та підтримка структурних реформ, що сприятимуть відновленню.


За словами Дениса Шмигаля, МВФ дали високу оцінку уряду щодо підтримки макроекономічної стабільності та продовження ключових реформ, незважаючи на війну.


Наприкінці грудня Міністерство фінансів оприлюднило Лист про наміри та Меморандум про економічну та фінансову політику. Вони містять заходи, які реалізував та планує уряд та НБУ. 


Зокрема, прописано п’ять структурних маяків: розробити план дій із запобігання та погашення заборгованості протягом виконання бюджету на 2023 рік і надалі; скасувати мораторій на податкові перевірки, а також єдиного податку у розмірі 2% та відновлювати довоєнний режим для таких платників, розробити законопроєкт для забезпечення ефективного та повноцінного застосування реєстраторів розрахункових операцій у закладах роздрібної торгівлі з відновленням відповідальності за порушення цих вимог; підготувати концептуальну записку про те, як підійти до реформування системи соціального захисту; підготувати ТЗ з описом методології та процедур проведення діагностичного обстеження банків, необхідних для оцінки достатності банківського капіталу, та визначення пріоритетів у роботі з непрацюючими кредитами та призначити Наглядову раду “Нафтогазу” на основі прозорих та конкурентних процедур відбору та привести її у повністю робочий стан.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини