Головна Новини Бізнес економіка Уряд відновлює "Велику приватизацію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд відновлює "Велику приватизацію"

Для наповнення бюджету

25 березня 2023, 16:59
Поділіться публікацією:

Уряд відновить велику приватизацію для наповнення новими надходженнями бюджету. Про це та інші заходи фінансової оптимізації повідомив Голова уряду Денис Шмигаль, передають "Коментарі".

Уряд відновлює "Велику приватизацію"

Уряд відновлює приватизацію

"Разом із Міністерством економіки та Фондом держмайна провели нараду щодо реформи приватизації та управління державними підприємствами. Які плани будемо реалізовувати вже цього року: передаємо більшість державних підприємств до сфери управління Фонду держмайна, після аналізу їх діяльності вони або будуть приватизовані, або отримають новий рівень управління за стандартами ОЕСР, відновлюємо Велику приватизацію для стимулювання інвестицій, прискорюємо ліквідацію неспроможних підприємств, оновлюємо перелік стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації, розробляємо стратегію управління підприємствами, які були конфісковані у підсанкційних осіб", — каже Шмигаль. 

Окрім цього, уряд планує оптимізувати структуру ФДМУ.

"Наша стратегія — це мінімізація частки держави в економіці зі збереженням державного контролю в стратегічних та важливих для безпеки України галузях", — підкреслює прем'єр.

Нагадаємо, що раніше Денис Шмигаль повідомив, скільки знадобиться для післявоєнної відбудови України.

Тим часом, у ЗСУ озвучили терміни підготовки мобілізованих перед відправкою на фронт. А опонент Ердогана на виборах публічно визнав Крим та Донбас у складі РФ. Окрім того, претендент на пост президента Туреччини, лідер партії "Батьківщина" Догу Перінчек заявив, що у разі його приходу до влади Туреччина вийде з Північноатлантичного альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини