Головна Новини Бізнес економіка Уряд встановив гарантії для беззбиткової діяльності "Енергоатому", - Міненергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд встановив гарантії для беззбиткової діяльності "Енергоатому", - Міненергетики

Позиція міністерства полягає в тому, щоб державна компанія НАЕК "Енергоатом" не здійснювала продаж електроенергії собі в збиток

20 серпня 2020, 10:28
Поділіться публікацією:

Постанова уряду по "перехідній" моделі ПСО, яка зараз широко обговорюється в ЗМІ і критикується НАЕК "Енергоатом", було ініційовано самою компанією. Таку позицію сайт Міненергетики України озвучив на своєму сайті.

Уряд встановив гарантії для беззбиткової діяльності "Енергоатому", - Міненергетики

Повідомляється, що під час нарад в Міністерстві енергетики представники "Енергоатому" ініціювали продаж половини своєї електроенергії за ціною 1 коп/кВтгод. При цьому представники підприємства, кажуть в Міненерго, запевнили їх, що беззбитковість держкомпанії буде забезпечуватися шляхом збалансування ціни на решту електроенергії, яка продається на комерційних ринках.

"При таких умовах Міненерго погодилося на пропозицію "Енергоатому". Постановою уряду "Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов'язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії" було закріплено гарантію беззбитковості діяльності НАЕК "Енергоатом" як підприємства, що є стратегічно важливим для енергетики України, — йдеться в заяві . — Наголошуємо, що Міненерго не втручається в операційну фінансово-господарської діяльності НАЕК "Енергоатом". Позиція міністерства полягає в тому, щоб державна компанія не здійснювала продаж електроенергії собі в збиток".

У міністерстві також говорять, що саме з цієї причини урядовою постановою вони визначили формулу ціни, по якій НАЕК "Енергоатом" може продавати свою електроенергію комерційним структурам без шкоди для компанії. Документ прийняли на засіданні Кабінету міністрів і після доопрацювання опублікували на урядовому порталі. Всі фундаментальні положення, прийняті урядом, залишилися без змін — заявляють в Міненергетики.

"Наголошуємо, що звинувачення народного депутата Сергія Нагорняка щодо втручання Міненерго в текст постанови безпідставні і лише створюють передумови для нової кризової ситуації в енергетичному секторі", — резюмують в міністерстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини