Головна Новини Бізнес економіка Уряд заявив про початок корпоратизації "Енергоатому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд заявив про початок корпоратизації "Енергоатому"

Денис Шмигаль обіцяє, що всі акції лишаться за державою

2 травня 2023, 18:43
Поділіться публікацією:

Уряд запускає процедуру корпоратизації "Енергоатома". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Уряд заявив про початок корпоратизації "Енергоатому"

Денис Шмыгаль

"На виконання ухваленого Верховною Радою закону трансформуємо підприємство в акціонерне товариство. У підсумку це підвищить ефективність управління, залучить додаткові кошти на реалізацію нових проєктів, посилить нашу енергетичну незалежність, — заявив Денис Шмигаль. — "Енергоатом" — один з найбільших операторів АЕС в Європі, компанія стратегічно важлива для енергетичної безпеки держави. Тож приводимо її до міжнародних стандартів корпоративного управління. При цьому зберігаємо у власності держави 100% акцій підприємства".

Згідно відкритих даних, Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" створено у жовтні 1996 року. Компанія є оператором чотирьох діючих атомних електростанцій України, на яких експлуатується 15 атомних енергоблоків (13 енергоблоків типу ВВЕР-1000 і два — ВВЕР-440) загальною встановленою потужністю 13 835 МВт, 2 гідроагрегати Олександрівської ГЕС (25 МВт), 3 гідроагрегати Ташлицької ГАЕС (453 МВт) (гідроагрегат № 3 у 2022 році було приєднано до енергосистеми).

"Енергоатом" забезпечує більше 55 % потреби України в електроенергії. Загальна кількість працівників на початок 2022 року — 33 969 працівників.

Україна посідає сьоме місце у світі та друге в Європі за показником встановленої потужності АЕС. Організаційно-правова форма НАЕК "Енергоатом" — державне підприємство.

Тим часом, ЗСУ спростували фейк Пригожина.

Пєсков заявив, що німецька зброя використовується на території Росії.

А у Ліверпулі відкрили перший у світі Монумент миру, який присвячений Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини