В чому Єврокомісія підозрює Google

Європейські чиновники переглянуть монополію Google у сфері інтернет-реклами

Європейська комісія почала офіційне антимонопольне розслідування проти компанії Google. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Представники Єврокомісії звинувачують цифрового гіганта у зловживанні панівним становищем на ринку медійної реклами в інтернеті.

"Єврокомісія запустила офіційне розслідування щодо Google, щоб перевірити, чи не порушувала компанія норми ЄС щодо конкуренції, віддаючи перевагу технологіям онлайн-реклами власної розробки на шкоду розробникам-конкурентам", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, експерти перевірять, чи порушує Google свободу конкуренції, обмежуючи доступ для рекламних цілей третіх сторін до користувальницької інформації на сайтах і в додатках, але водночас зберігаючи таку інформацію для свого користування.

"Рівні умови існування мають важливе значення для всіх галузей реклами. Чесна конкуренція важлива для рекламодавців. Ми розглянемо політику Google з відстеження користувачів, щоб переконатися, що вони відповідають чесній конкуренції", - зазначили представники ЄС.

Нагадаємо, що раніше Управління з питань конкуренції Франції оштрафувало Google через маніпуляції та зловживання. Компанія зловживала своїм панівним становищем на ринку рекламних серверів для видавців мобільних додатків та інших продуктів. Корпорація заплатить штраф у розмірі 220 мільйонів євро.

Також видання "Коментарі" інформувало про "податок на Google". Закон регулюватиме діяльність іноземних компаній у сфері іноземної комерції. За словами авторів документу, завдяки цьому закону збільшаться відрахування до держбюджету України.