Головна Новини Бізнес економіка В комітет ВР внесли постанову про призначення нового керівника Нацбанку
commentss НОВИНИ Всі новини

В комітет ВР внесли постанову про призначення нового керівника Нацбанку

Фінансовий комітет Ради вже завтра може визначитися з кандидатом на посаду глави НБУ

15 липня 2020, 22:09 comments1199
Поділіться публікацією:

Фінансовий комітет Верховної Ради отримав постанову про призначення нового керівника Національного банку України (НБУ). Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк.

В комітет ВР внесли постанову про призначення нового керівника Нацбанку

За словами Ярослава Железняка, новим головою Нацбанку пропонують призначити нинішнього главу "Укргазбанку" Кирила Шевченка, який займає цю посаду з весни 2015 року. Раніше він був першим заступником, а також в. о. голови правління фінустанови. Крім того, Шевченко у 2012-2014 роках займав посаду радника керівника "Ощадбанку".

Кирило Шевченко також працював в "Українському кредитному банку" (зараз А-Банк), в банку "Фінанси та Кредит". У 2009 році він обіймав посаду радника прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Железняк повідомив, що засідання, на якому будуть розглядати кандидатуру Шевченка, відбудеться завтра, 16 липня о 9:00.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою заявив, що планує наступного тижня внести до Верховної Ради кандидатуру "незалежного технократа" на посаду голови НБУ. За словами глави держави, новий голова Нацбанку буде працювати над незалежним курсом регулятора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини