Головна Новини Бізнес економіка В країні ЄС заборонили росіянам купувати нерухомість
commentss НОВИНИ Всі новини

В країні ЄС заборонили росіянам купувати нерухомість

Але є низка винятків

4 квітня 2023, 17:24
Поділіться публікацією:

Литва заборонила громадянам Росії купувати нерухомість на території країни. Відповідне рішення ухвалив сьогодні сейм республіки. Він діятиме до 2024 року. Про це повідомляють "Коментарі".

В країні ЄС заборонили росіянам купувати нерухомість

В Литві обмежили росіян

Винятки торкнуться тільки росіян, які мають постійну посвідку на проживання або які купують нерухомість у країні в порядку спадкування. У Литві вважають, що активне придбання нерухомості росіянами може створити ризики для національної безпеки.

Крім того, парламент заборонив видавати нові візи для громадян Росії та Білорусі. А росіяни та білоруси, які мають візи, підлягатимуть "індивідуальним розширеним перевіркам" на кордоні, щоб визначити, чи становлять вони загрозу національній безпеці Литви.

Тим часом, Резніков розповів, як просувається процес отримання Україною західних літаків. А Медведєв раптом заявив про тероризм у Росії. Традиційно, не обійшлося без істерики та образ.

Крім того, експерти пояснили, що може означати заяви глави СЗР РФ про другий фронт у Грузії.

Не можна виключати, що такі заяви мають на меті створити перспективний казус беллі (привід для війни).

"Влаштувати маленьку переможну війну (яка так потрібна путінському режиму на тлі тотальних поразок) проти Грузії росіяни здатні. Це все ж таки не Україна, — каже керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович. — Але для цього потрібна буде якась причина. В якості неї може подаватися якась міфічна підготовка нападу з боку Грузії на РФ, те, в чому Кремль звинувачував Україну, "аргументуючи" своє широкомасштабне вторгнення в нашу країну. Поки наришкінська заява виглядає більш як зміцнення пропагандистської тези про РФ як обложену фортецю. Але у будь-який момент, під впливом тих чи інших обставин, все може змінитися на більш агресивну риторику та спроби розпочати бойові дії проти Грузії".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини