В НБУ розповіли, коли очікуються найнижчі відсотки за кредитами в Україні

У Нацбанку розповіли, що сприяє зниженню відсоткових ставок за кредитами та депозитами

В Україні наприкінці поточного року відсотки за кредитами можуть бути рекордно знижені. Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час звіту про фінансову стабільність.

Так, за умови збереження макроекономічної стабільності, Нацбанк очікує до кінця 2020 року на найнижчі в історії країни відсоткові ставки за кредитами.

"Після зниження облікової ставки ми бачимо, як більшість банків знижує відсоткові ставки за депозитами. І вже є одноцифрові ставки за депозитами, - повідомила Рожкова. – Звичайно, це в перспективі призведе до зниження вартості кредитних ресурсів".

У Нацбанку вважають, що цьому посприяли сповільнення інфляції, стабільність на валютному ринку та в роботі банків.

"Якщо збережеться макроекономічна стабільність, а права кредиторів будуть забезпечені й посилені, то ми до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами", - зауважила заступник глави НБУ.

Нагадаємо, Національний банк України вирішив знизити облікову ставку до 6%. "Коментарі" з’ясували, що несе для бізнесу рекордна "шістка".

Як повідомлялося, в Україні видали перший кредит під 0%. Усього ж "Доступні кредити 5-7-9%" в Україні повинні видавати 19 банків.