Головна Новини Бізнес економіка У Польщі знизять ціни на електроенергію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі знизять ціни на електроенергію

Перерахунок здійснять "заднім числом" - знижку нададуть за вже спожиту електроенергію

13 вересня 2023, 19:38
Поділіться публікацією:

Польські енергопостачальники заднім числом знизять ціни на електроенергію для домогосподарств на 12%. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

У Польщі знизять ціни на електроенергію

В Польщі знижують тарифи, в Україні - підвищують

Перерахунок буде зроблено з січня 2023 року через надання знижки 120 злотих ($27,76), заявив міністр державних активів Яцек Сасін. Відповідне рішення уряд Матеуша Моравецького вже затвердив.

- Останні 8-9 років нам розповідали зі всіх інтернет-майданчиків, телекамер, сайтів, що потрібно піднімати тарифи,  мовляв, "шокова терапія — це коли боляче", і, "в ЄС тільки піднімають тарифи",  бо "вони повинні бути високими", мовляв, тільки так можна забезпечити якість надання послуг. І тут... ба-бах. В Польщі (країна член Євросоюзу) заднім числом знижують тариф на електроенергію надаючи знижку, — зазначає Олег Попенко. — І, не через субсидії, як нам розповідали весь цей час, а напряму — через Постачальника послуг.

На думку Олега Попенка, ці рішення польскої влади свідчить про те, що протягом останніх років українське суспільство цілеспрямовано дезінформували, прстіше кажучи — українцям брехали про неминучість подорожчання електрики, "починаючи з Арсенія Яценюка".

Олег Попенко закликав українців на найближчих виборах "знищити політичну нечисть, яка розповідала про необхідність високих тарифів".

Максимальна тарифна ставка для домогосподарств на 2023 рік в Польщі була затверджена у розмірі 0,85 злотих за 1 кВт/год (7,31 гривень за 1 кВт/год). З урахуванням знижки у 12%, згідно рішення уряду, на 2023 рік — 0,75 злотих, або 6,45 грн. Для тих, хто споживає до 2200 кВт/год на рік вартість електроенергії 0,45 злотих за 1 кВт/год або 3,87 грн. Такий обсяг споживання (до 2200 кВт/год на рік)  у 75% населення України.

- Фактично польські домогосподарства в більшості сплачують за електроенергію на 46% більше, але отримають зарплатню на 100-150% більше (аніж українці — ред.), — зазначає Олег Попенко.

Тим часом, у США розповіли, як зустріч Кім Чен Ина і Путіна "допоможе" Україні отримати ATACMS.

У Вірменії пояснили, чому більше не можуть розраховувати на Росію.

А у Зеленського прокоментували удари по Севастополю



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини