Головна Новини Бізнес економіка В світі стрімко впали продажі шампанського: розповідаємо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В світі стрімко впали продажі шампанського: розповідаємо причину

2020 рік став справжнім випробуванням для виробників шампанського

19 січня 2021, 19:45
Поділіться публікацією:

Попит на шампанське у світі значно зменшився за 2020 рік. Про це свідчить скорочення постачання напою на 18%. Дану інформацію надає видання TheDrinksBusiness.com.

В світі стрімко впали продажі шампанського: розповідаємо причину

Пандемія спричинила скорочення постачання шампанського. Фото: cdn.iz.ru

Відповідно споживання цього виду алкоголю зменшилося приблизно на п'ятдесят мільйонів пляшок у всьому світі.

Для порівняння, у 2019 році обсяги споживання населенням шампанського становили 297,5 мільйонів пляшок.

Експерти пояснюють, що скорочення відбулося через два фактори. Перший — обмеження робот закладів харчування, де доволі часто замовляють ігристе. Ресторани та бари — це головний ринок збуту шампанського в деяких країнах.

Друга, не менш серйозна причина — уповільнення темпів зростання туристичної роздрібної торгівлі у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Коронакриза — серйозний виклик для виробників шампанського, оскільки 2020 рік став роком найнижчих постачання ігристого за ціле століття. Останній спад спостерігався ще у 2009-му, коли відбулася глобальна банківська криза.

Раніше ми розповідали, як урізноманітнити смак шампанського. Для приготування оригінального напою знадобиться мінімум вільного часу та інгредієнтів.

Нагадуємо, що підприємства, що входять до складу держконцерну "Укроборонпром", планують збільшити виробничі постачання за кордон. Різноманітне озброєння, а також військова техніка вітчизняного виробництва — саме такі товари збираються у збільшеному обсязі експортувати до іноземних країн.

Також сайт "Коментарі" розповідав, який алкоголь найменше шкодить здоров'ю та які спиртовмісні напої найнебезпечніші для нашого організму. Подробиці читайте на сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини