Головна Новини Бізнес економіка В Україні злетять ціни на продукти борщового набору
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетять ціни на продукти борщового набору

В середньому продукти будуть дорожчати на 10-15%

3 березня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що в Україні збільшитися вартість борщового набору — ціна на овочі буде рости щомісяця. Згідно із прогнозом економістів, в цілому головні інгредієнти, необхідні для приготування традиційної першої страви, будуть дорожчати на 10-15%. Про це розповіли в "Сніданок з 1 +1", передає РБК.

В Україні злетять ціни на продукти борщового набору

Борщовий набір - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що така тенденція до подорожчання триватиме до нового врожаю. Фахівці також відзначили, що на зростання вартості товарів для борщу також вплине попит перед святами, зокрема перед Великоднем.

Економіст Олег Пендзин стверджує, що ціни можуть вирости і на інші продукти, мінімум на 2-3%.

"А щодо борщової групи — 10-15% буде однозначно (подорожчання) до травня місяця і до тих пір, поки почне надходити на ринок продукція з відкритого грунту", — стверджує він.

За даними джерела, борщовий набір — одна з частин споживчого кошика українців. Тому вартість продуктів, які потрібні для приготування страви, нерідко використовують для відстеження інфляції в країні. Це так званий "індекс борщу".

І хоча рецептів традиційної страви в Україні безліч, для розрахунків "борщового набору" заведено використовувати такий: 300 г свинини, 500 г картоплі, 500 г буряків, 200 г моркви, 300 г капусти, 200 г цибулі, 90 г томатної пасти, 30 г соняшникової олії, 200 г сметани.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що буде з цінами на свинину навесні. Оскільки поголів'я свиней скоротилося, буде спостерігатися підвищення ціни на цей вид м'яса. У цьому випадку зростання попиту зіткнеться з браком пропозиції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Женя

3 березня 2021, 15:55

А цены то, на все растут https://kosatka.media/category/gaz/news/kabmin-naftogaz-dolzhen-obespechit-v-marte-optovuyu-prodazhu-gaza-po-fiksirovannoy-cene-dlya-naseleniya-i-tke-po-konec-aprelya-2022-g


Новини