Головна Новини Бізнес економіка В Україні через блокаду польського кордону автогаз став найдорожчим у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні через блокаду польського кордону автогаз став найдорожчим у світі

Ціни на газ в Україні побили усі можливі та неможливі рекорди.

23 листопада 2023, 20:50
Поділіться публікацією:

За словами директора "Консалтингової групи А-95" Сергія  Куюна,  про  кінець  кризи на ринку автогазу в  нашій країні  стверджувати поки ще  рано. З причини блокади польського кордону автогаз  знову  дорожчає та  пропадає з АЗС.

В Україні через блокаду польського кордону автогаз став найдорожчим у світі

Ціни на автогаз зросли в Україні (фото з відкритих джерел)

"Була в мене ілюзія, що пік кризи на ринку скрапленого газу ми вже пройшли. Але як свідчить свіжий моніторинг ситуації, говорити про це ще зарано", -  повідомив Сергій  Куюн  в соціальних мережах.

Як він стверджує, найбільш масово — в половині  регіонів  — пропав автогаз  на заправках мережі "Привату", а там, де  він ще є,  вже  вартує 39,6 гривень. Перебої з  газом на UPG, Socar, MOTTO, БРСМ та на Авантажі.

"Причина — блокування польського кордону, через який саме автотранспортом надходило 30% імпорту або біля 25% ринку скрапленого газу", — написав   Сергій Куюн.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чи є проблеми з проїздом автобусів та приватних авто на польському кордоні. На заблокованих через протести польських перевізників пунктах пропуску на кордоні в чергах стоять приблизно 3 тисячі вантажних автомобілів. Голова Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, як вплинула ця ситуація на рух через кордон пасажирського транспорту та яка, загалом, ситуація з пасажиропотоком на кордоні. 

Так, Андрій Демченко нагадав, що учасники акції протесту в Польщі ще до її початку зазначали, що не блокуватимуть рух для автобусів та легкового транспорту – їхні дії націлені виключно на вантажні перевезення.

Розповідаючи про загальну ситуацію з пасажиропотоком на кордоні, Демченко розповів, що зараз у середньому за добу кордон перетинають 75 тисяч осіб у обох напрямках – на виїзд із України та на в'їзд, із них 85% становлять громадяни України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини