Головна Новини Бізнес економіка В Україні дорожчають цигарки: скільки доведеться платити курцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчають цигарки: скільки доведеться платити курцям

Скільки коштують цигарки в Україні

19 січня 2022, 08:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

2021 року в країні значно подорожчали продукти, деякі послуги, алкогольні напої, а разом із ними і тютюнові вироби. На сайті Держстату повідомляється, що в період з 2020 по 2021 рік в Україні найбільше змінилася вартість сигарет з фільтром медіум класу.

В Україні дорожчають цигарки: скільки доведеться платити курцям

В Україні подорожчали цигарки. Фото з відкритих джерел

За даними статистики, тютюнові вироби з фільтром вітчизняних марок обходилися покупцям у грудні 2020-го у 43,26 гривень за пачку з двадцяти штук. Вже на кінець наступного року пачку таких цигарок продавали по 51,07 гривень, що на 7,81 грн більше. Варто зазначити, що за рік ціна жодного разу не знизилася.

Цигарки з фільтром медіум класу, як зазначається у статистиці, подорожчали за рік більше, ніж решта. Наприкінці 2020 року вартість пачки становила 49,91 грн. Вже у грудні наступного року вартість досягла 59,03 грн., що на 9,12 грн. більше. До речі, найбільший стрибок цін стався у квітні 2021 року. Тоді лише за місяць цінник став вищим практично на 1,50 грн.

Подорожчали за цей період і сигарети із фільтром преміум класу. Зазначається, що ціна однієї пачки із двадцяти штук у грудні 2020 року становила 57,88 гривень. За рік вартість збільшилася до 66,09 грн., тобто на 8,21 грн. Найбільше ціни змінилися з грудня 2020 року по січень 2021 року. Тоді пачка цигарок подорожчала майже на 1,50 грн.

Також протягом року змінилися ціни на сигарети без фільтра. Однак у цьому випадку спостерігається найменше зростання цін порівняно з попередніми. За рік пачка цигарок стала дорожчою на 6,65 гривень. До кінця року середня ціна таких тютюнових виробів становила 45,38 гривні.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що компанія Microsoft зробила одну із найбільших покупок за свою історію. Після завершення операції вона стане володарем великого видавця відеоігор.

Також портал "Коментарі" писав, що українські полярники зафіксували в Антарктиді наслідки потужного виверження вулкана у Тихому океані. Наголошується, що в результаті вулканічної активності в океані утворилося цунамі, хвилі якого змогли дійти навіть до Антарктиди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини