Головна Новини Бізнес економіка В Україні дорожчають сигарети: скільки коштує пачка
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчають сигарети: скільки коштує пачка

Ціни на тютюнові вироби підвищилися від 4 до 7 грн за пачку

24 липня 2021, 10:32
Поділіться публікацією:

В Україні продовжують зростати ціни на тютюнові вироби. Про це повідомляється на сайті Держстатистики України.

В Україні дорожчають сигарети: скільки коштує пачка

Ціни на сигарети в Україні - фото: з відкритих джерел

Так, за останні пів року вартість каліцтва від 4 до 7 гривень, в залежності від фільтра. Таким чином, сигарети з фільтром вітчизняних марок зараз в середньому в Україні будуть коштувати 47,81 грн. Ще шість місяців тому ціна однієї пачки б склала 43,26 грн.

Сигарети з фільтром медіум класу на сьогодні обійдуться покупцеві в 55,72 грн, що на 5,81 грн більше, ніж пів року тому.

Якщо говорити про сигарети з фільтром преміумкласу, то вони подорожчали за цей період на 4,75 грн і нині обійдуться покупцеві в 62,63 гривні за пачку.

Тютюнові вироби без фільтра раніше коштували 38,73, а зараз — 42,87 гривні за пачку. Різниця в ціні становить 4,14 грн.

До слова, за цей період вина столові вітчизняні також додали в ціні. Раніше вартість за 0,75 л склала б 66,25 грн, а тепер — 69,24 грн. Пиво вітчизняних марок подорожчало на 1,10 за пів року. Тепер його ціна в середньому по Україні становить 18,59 за 0,5 л.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що в Україні можуть заборонити продавати сигарети та алкоголь в супермаркетах. За порушення заборони штраф може скласти понад 20 тисяч гривень. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв читачам про те, скільки українці витратили за рік на алкоголь і тютюн. Загальна сума була підрахована з огляду на дані за 2020 рік. Разом з тим зазначено, скільки жителі України витратили грошей на одяг і транспорт минулого року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини