Головна Новини Бізнес економіка В Україні готові знизити податки за однієї умови - Гетманцев
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні готові знизити податки за однієї умови - Гетманцев

Значна частина українців уникає сплати податків

10 березня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев повідомив, що влада може знизити податки в Україні за однієї умови. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Главком".

В Україні готові знизити податки за однієї умови - Гетманцев

Податки в Україні: Гетманцев розповів за якої умови їх знизять. Фото: ua.news

За словами політика нині бюджет держави є найнижчим в Європі. Все тому, що в Україні процвітає тіньова економіка.

За словами голови фінансового комітету, з 9 мільйонів працівників, які утримують 11,3 мільйона пенсіонерів, лише 4 мільйони сплачують ЄСВ.

Гетманцев заявляє, що значна частина населення України достатньо заможна. Проте інша знаходиться на межі виживання. Серед них — медики, вчителі, пенсіонери, поліцейські.

Така ситуація відбувається через те, що люди, які мають високі доходи, уникають сплати податків. Іншій частині, яка сумлінно виплачує податки, доводиться віддавати більше. і отримувати менше. На думку Гетманцева, така ситуація в країні — несправедлива.

Гетманцев повідомив, що протягом багатьох років український бюджет страждав від двох груп: чиновників, які розкрадали гроші та бізнесу, який уникав оподаткування.

Беручи все вищесказане до уваги Гетманцев заявив, що уряд готовий знизити податки, якщо врегулюється питання з тіньовою економікою. В інакшому випадку — це викрадання зарплат пенсіонерів, вчителів та медиків, гроші яким виплачує держава.

Нагадаємо, що в інтернеті з'явився новий вид шахрайства, пов'язаний з популярною платформою OLX. Зазвичай дурять продавців, які збувають свої товари через OLX-доставку. Як не стати жертвою аферистів, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, як призначатимуть пенсії в Україні після скасування трудових книжок. Деталі читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини