Головна Новини Бізнес економіка В Україні може подорожчати алкоголь: які напої та наскільки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може подорожчати алкоголь: які напої та наскільки

Вартість різних алкогольних напоїв зросте від 11 до 71%, згідно з проектом постанови

14 липня 2023, 19:53
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України планує збільшити мінімальні ціни на алкоголь. Відповідну постанову опубліковано на сайті Міністерства економіки. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні може подорожчати алкоголь: які напої та наскільки

Алкоголь може подорожчати

Ціна за 0,5 літра горілки збільшиться приблизно з 89 грн. до 101 грн. Крім того, згідно з проектом постанови, мінімальні ціни збільшаться: на коньяк — на 11-12% залежно від кількості зірочок; на віскі, ром та джин – на 25%; на ігристі вина – на 28%; на звичайні вина – на 62%; на сидр, пері, вермути, інші зброжені напої з міцністю до 22% – на 61-71%.

Востаннє мінімальні ціни на алкоголь уряд збільшував у 2018 році.

У Міністерстві економіки пояснюють, що мінімальні ціни на алкоголь настав час переглянути на тлі змін, які відбулися в соціально-економічній та податковій сферах. Зокрема через підвищення цін на сировину, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці.

"Розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв і вимагає коригування", – сказано в повідомленні.

Крім того, у Міністерстві вважають, що підвищення мінімальних цін на алкоголь збільшать надходження до державного та місцевого бюджетів у розмірі близько 500 млн. грн.

Тим часом, Кремль холодно відповів на люб'язність Ердогана.

Уоллес пояснив свої слова про "подяку України".

А у ЗСУ розповіли, скільки F-16 необхідно Україні для виконання бойових завдань. Юрій Ігнат заявив, що Україні для виконання бойових завдань потрібно близько 2-3 ескадрилей західних винищувачів F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини