Головна Новини Бізнес економіка В Україні може здорожчати популярний фрукт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може здорожчати популярний фрукт

В Україні може підвищитися ціна на банани

9 травня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Незабаром в Україні може відчутно підвищитися ціна на банани. Саме ці фрукти дуже люблять українці за смак і доступність. Таку інформацію надало видання FreshPlaza.

В Україні може здорожчати популярний фрукт

Ціни на популярний фрукт можуть дуже зрости. Фото: todaykhv.ru

Подорожчання може відбутися через те, що головна країна-постачальник — Еквадор — переживає величезні труднощі. Оскільки в ній багато проблем, то і фруктова промисловість може виявитися під загрозою.

Наразі країні загрожує гуманітарна катастрофа через пандемію коронавірусу. Також економіка Еквадору потерпає від політичних подій.

Протести в країні вже змусили уряд перенести столицю в інше місто. Ще одна серйозна проблема — виверження вулкана Сангай.

У зв'язку з цими негараздами експорт бананів з Еквадору істотно зменшився. Саме тому ціна на вказаний продукт підвищиться.

Варто зазначити, що ціни на банани у світі вже зросли. Так, в Азії вартість цих фруктів підвищилася у півтора рази, у Європі — на 25%.

Поки в Україні зростання склало всього 9%. Однак існує велика ймовірність того, що ціна на популярний фрукт злетить.

Нагадаємо, що в Україні планують підвищити ціни на алкогольну продукцію. Зміни торкнуться як оптових, так і роздрібних цін.

Серед міцних алкогольних напоїв ціна на горілку підскочить найбільше. Скільки ж коштуватиме алкоголь, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що вартість продуктів харчування влітку 2021 року буде значно вищою, аніж за аналогічний період минулого року.

За словами експерта Богдана Кушнірука, ми спостерігаємо зростання цін через подорожчання палива, хімікатів, збільшення заробітних плат працівникам. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.freshplaza.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини