Головна Новини Бізнес економіка В Україні може зникнути популярний туалетний папір: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може зникнути популярний туалетний папір: що сталося

Картонно-паперовий комбінат може призупинити свою діяльність через брак працівників

2 липня 2024, 11:44 comments1301
Поділіться публікацією:

Кожен 10-й співробітник київського картонно-паперового комбінату в Обухові — мобілізований. Саме через масову мобілізацію чоловічої половини працівників, комбінат опинитися на межі призупинення роботи. В адміністрації підкреслили, що деяких працівників-чоловіків неможливо замінити жінками. Про це повідомили в пресслужбі організації, передає“Інтерфакс-Україна” 

В Україні може зникнути популярний туалетний папір: що сталося

Картонно-паперовий комбінат може призупинити свою діяльність

"Великий бізнес, зокрема Київський картонно-паперовий комбінат австрійського Pulp Mill Holding, вже моделює наслідки кадрового дефіциту. Побоювання залишитися без здатності забезпечувати необхідні виробничі процеси підприємства через нестачу персоналу, не безпідставні – наразі у лавах ЗСУ кожен 10-й співробітник комбінату. 

На виробничих ділянках, де традиційно домінували чоловіки, нині працюють жінки, які проходять професійне перенавчання за кошт підприємства. Проте, на деяких посадах, як-от машиністи папероробних і карторобних машин, професіоналів замінити майже неможливо, адже для цього необхідно до п’яти років досвіду та освоєння комплексу спеціалізованих знань.

"Виробництво паперу вимагає від працівників фізичної витривалості через підвищений рівень шуму, температури, вологості і вібрації в цехах," — пояснюють у ККПК, наголошуючи на особливих вимогах до працівників.

За словами представників комбінату, існують професії, де згідно із нормами охорони праці можуть працювати виключно чоловіки. Якщо такі фахівці будуть мобілізовані, це неминуче призведе до зупинки виробництва.

Окрім потенційної зупинки підприємства, що спричинить дефіцит санітарно-гігієнічної продукції і картонної тари, криза в ККПК може серйозно вплинути на життя громади в Обухові.

Київський КПК – це ключове підприємство групи компаній, яке є одним з найбільших виробників картонно-паперової продукції в Європі зі штатом понад 2,5 тисячі працівників. Власником комбінату є австрійський Pulp Mill Holding.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

УКРАИНЕЦ

2 липня 2024, 22:19

Дебильное правительство корпорации УКРАИНА


Новини