Головна Новини Бізнес економіка В Україні можуть запровадити податок на купівлю валюти: у НБУ розповіли, як це вплине на інфляцію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть запровадити податок на купівлю валюти: у НБУ розповіли, як це вплине на інфляцію

В Україні можуть запровадити податок у розмірі 10% для операцій із купівлі валюти для імпорту товарів та послуг

6 серпня 2022, 19:15 comments1370
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Внаслідок введення в Україні податку в розмірі 10% на операції з купівлі валюти для імпорту товарів та послуг інфляція зросте приблизно на один процентний пункт. Про це пише видання "Економічна правда".

В Україні можуть запровадити податок на купівлю валюти: у НБУ розповіли, як це вплине на інфляцію

Американський доллар

Видання передає, що у своєму останньому Інфляційному звіті Нацбанк уже врахував запровадження податку на імпорт. Отже, якщо парламент схвалить цю ідею, прогноз НБУ щодо інфляції на поточний рік переглядати не доведеться. Він залишиться на рівні 31%.

"З одного боку, запровадження додаткового оподаткування збільшуватиме імпортовану інфляцію, але з іншого – знижуватиме тиск на обмінний курс. Врахований у прогнозах ефект на зростання інфляції становитиме близько 1 п. п.", – передає видання інформацію від Нацбанку.

Економічна правда передає, що також у НБУ очікують, що додатковий податок на імпортні операції сприятиме врівноваженню попиту та пропозиції на валютному ринку, дозволить економити золотовалютні резерви та позитивно вплине на очікування курсу валют громадян та бізнесу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що Китай відповів США на візит Пелосі: до чого призведе суперечка двох держав — які є ризики для України. Незважаючи на загострення у відносинах між двома країнами, жодна із сторін не готова доводити ситуацію до чогось більшого.

Читайте також про те, що збирають клітини у філармонії: окупанти у Маріуполі планують провести показовий "суд" над військовополоненими. Міський голова Маріуполя закликав світову спільноту, ООН та "Червоний Хрест" втрутитися у ситуацію.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те, що Ізраїль, Нагірний Карабах, Тайвань: чому розгоряються конфлікти — яким боком тут Росія. Своїм відвертим вторгненням в Україну Путін показав іншим дикторським режимам, що можна вбивати та руйнувати у ХХІ столітті і за це нічого не буде.

Також "Коментарі" інформували про те, що в США розповіли , з кого в РФ формують нові підрозділи для перекидання в Україну. Росіяни формують 15-тисячний армійський корпус у Західному військовому окрузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 серпня 2022, 19:15

Звичайні здирники. Вони не створюють, вони паразитують. Жертві все і всі повинні пробачати. Терпіли терплять, то нехай клан кріворізьких гопніків наїдається поки крапку на Україні остаточно не поставив.


Новини