Головна Новини Бізнес економіка В Україні найдорожча біржова ціна на електроенергію, - Єврокомісія
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні найдорожча біржова ціна на електроенергію, - Єврокомісія

У звіті Єврокомісії щодо ринків електроенергії йдеться, що українська енергія дорожче європейської

26 серпня 2020, 10:00
Поділіться публікацією:

За перший квартал 2020 року середня ціна електроенергії на спотовому ринку України (територія Бурштинського енергоострова) була найвищою в Європі. Про це йдеться в квартальному звіті Єврокомісії щодо ринків електроенергії, повідомляє "Економічна правда".

В Україні найдорожча біржова ціна на електроенергію, - Єврокомісія

Видання пише, що середня ціна для енергоострова в першому кварталі року становила 52,9 євро за МВт-год. Для всієї решти України (Об'єднана енергетична система) ціна становила 46,9 євро — це третій показник в Європі.

На другому місці опинилася Греція з ціною 50,4 за МВт-год. Середня ціна по ЄС становила 33,5 євро за МВт-год.

Найдешевші ціни на електроенергію з базовим навантаженням спостерігалися в Північному регіоні, де свою роль зіграли великі запаси енергії гідростанцій, зростаюча вітрогенерація і тепла зимова погода. Найнижча ціна була в Норвегії (15 євро / мегават-годину) і Швеції (17 євро).

Ринки в східній і південній частинах континенту (Польща, Угорщина, Румунія, Болгарія та Греція) з відносно високою часткою виробництва, яке споживає вуглець, або з більшою залежністю від імпорту виявилися з іншого боку цінового діапазону.

Серед країн ЄС найвищі ціни в першому кварталі року також були на Мальті (45 євро) і Болгарії (42 євро).

У порівнянні з четвертим кварталом 2019 року, середньоквартальний показник цін знизився на 24% на тлі слабкого попиту і збільшення генерації вітру.

У щорічному порівнянні на всіх ринках спостерігалося зниження цін з відносно високих рівнів в 1 кварталі 2019 року. Найбільше зниження відбулося в Норвегії (-68%), Швеції (-64%), Данії та Фінляндії (обидва -50%).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини