Головна Новини Бізнес економіка В Україні скоро подешевшає популярний продукт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні скоро подешевшає популярний продукт

Після великодніх свят ціна на популярний продукт знизиться

3 травня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Через великодні свята в Україні різко подорожчали яйця. Однак їхня ціна скоро знизиться. Про це повідомила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин в ефірі програми "Зворотній зв'язок" на телеканалі "Україна 24".

В Україні скоро подешевшає популярний продукт

Ціни на продукти 2021: очікується здешевшання популярного товару. Фото: babruysk.by

За словами експерта, ціни на яйця можуть знизитися на 10-15%.

Світлана Литвин підкреслила, що подальше зростання цін на цей продукт стримав пізній Великдень у поєднанні із надходженнями від домогосподарств. Очікувати зниження цін варто відразу після свят. Однак їхнє падіння буде не дуже стрімким.

Аналітик заявила, що ціна занадто не буде опускатися, оскільки наразі виробники витрачають великі суми грошей на комбікорми і зернові культури.

Варто зазначити, що цього року великодній кошик обійшовся українцям в середньому у 700 гривень. Тобто ціни на продукти збільшилися від 15% до 18% порівняно із 2020 роком. Найбільше додали у вартості яйця. У святковий період за них довелося віддавати до 38 гривень за десяток.

Раніше повідомлялося, що за рік змінилися ціни на житло у Києві. У гривні ціни на столичні квартири підвищилися на 30%. У доларах вартість нерухомості збільшилася на 4-5%. В середньому за квадратний метр у Києві доведеться заплатити майже 1,1 тисячі доларів. Детальніше про ціни на нерухомість можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що буде з цінами на бензин у травні. Ситуація з цінами на паливо в Україні залишається напруженою.

Чому можуть піднятися або знизитися ціни на бензин і дизель цього місяця? Які фактори відіграють тут важливу роль? "Коментарі" розібралися у цих питаннях разом із гендиректором ТД "SunOil" (мережа АЗС) Леонідом Косянчуком. Думку експерта читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини