Головна Новини Бізнес економіка В Україні подешевшала популярна ягода
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подешевшала популярна ягода

Експерти зробили прогноз цін на лохину в цьому році

14 червня 2021, 18:56
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Одна з найбільш смачних і корисних ягід впала в ціні практично на третину. Йдеться про лохину. Про це інформує видання AgroNews, посилаючись на UBR.

В Україні подешевшала популярна ягода

В Україні подешевшала лохина. Фото з відкритих джерел

За останній рік площа під висадку лохини в країні збільшилася відразу в кілька разів. За прогнозами експертів, в 2021 році буде зібрано більше, ніж 7 000 тонн ягоди. Однак, щоб сталося саме так, червень не повинен бути дощовим, а й сильної посухи також не повинно бути.

Що стосується цін на блакитну ягоду, то для оптових покупців вона знизиться практично на третину. У минулому році ціна за кілограм становила 10 доларів, а в цьому — 7. Експерти впевнені, що і ця ціна може ще знизитися. До слова, найнижчі ціни на лохину в Іспанії і Польщі. Там для оптовиків вона обходиться в 5 доларів за кілограм.

Якщо говорити про роздрібні ціни, то в 2020 році в Україні кілограм лохини коштував в 200-250 грн. В цьому ж році ціни на неї також повинні знизитися. Однак поки експерти не готові говорити, наскільки.

Цікавий факт про лохину: з'ївши всього один стакан лохини в день, ви збагатите свій організм 25% добової норми вітаміну С.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які фрукти і овочі не слід вживати на голодний шлунок, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. Більш докладно про це читайте в нашій статті на сайті.

Також сайт інформував про те, які продукти, на думку експертів, не можна поєднувати зі смаженою картоплею, щоб не викликати порушення шлунково-кишкового тракту. Більш того, це блюдо можна поєднувати з декількома продуктами, так як це може викликати застійні процеси в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини