Головна Новини Бізнес економіка В Україні представлять кластер для розвитку оборонних технологій BRAVE1
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні представлять кластер для розвитку оборонних технологій BRAVE1

Кластер стане єдиною платформою для співпраці оборонних компаній, держави та військових, а також інвесторів, волонтерських фондів, медіа і усіх хто допомагає наближати перемогу через технології

25 квітня 2023, 23:25
Поділіться публікацією:

В Україні створюють кластер BRAVE1, який виступатиме єдиною координаційною платформою для розвитку галузі оборонних технологій. Про це повідомляє Національний Промисловий Портал, пишуть "Коментарі".

В Україні представлять кластер для розвитку оборонних технологій BRAVE1

В Україні презентують новоутворений кластер розвитку оборонних технологій

Завтра, 26 квітня, у Києві мають представити оборонний кластер BRAVE1, який має стати єдиною платформою для співпраці оборонних компаній, держави та військових, а також інвесторів, волонтерських фондів, медіа й усіх хто допомагає наближати перемогу через технології.

BRAVE1 створюється Міністерством цифрової трансформації, Міністерством оборони, Генеральним Штабом Збройних сил України, Міністерством економіки, Міністерством стратегічних галузей на базі Фонду розвитку інновацій, що входить в управління Мінцифри.

Деталі проєкту

BRAVE1 створюється для забезпечення технологічної переваги над супротивником. Урядовці стверджують, що кластер передаватиме на фронт передові українські рішення, комплексно підтримуватиме вітчизняних розробників у галузі інноваційних оборонних технологій та розвиватиме сферу задля перетворення України на світового лідера оборонних технологій.

“Це буде єдина платформа, де будь-який українець, в якого буде ідея пов‘язана із військовою технологією може отримати валідацію цієї ідеї, тобто підтвердження чи має вона право на життя“, — розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами міністра, автор ідеї зможе отримати ресурси, щоб втілити її в життя.

“Це починаючи від грандів, безповоротних, закінчуючи експертною оцінкою та консультацією із Міноборони, ЗСУ, від бізнесу. Тобто інкубація цієї ідеї. Потім можна буде отримати інвестора, або держконтракти, для того, щоб провадити вже масштабно цю ідею в життя“, — сказав Федоров.

Він зазначив, що це буде єдиною платформою, де народжуватимуться інноваційні військові технології, які “будуть допомагати нам на полі бою захищати нашу країну“.

За словами міністра, це і дрони, це і радіоелектронна боротьба, це і кібербезпека, це різні автономні безпілотні платформи. Все що здатне захищати, обороняти нашу країну.

Заявляється, що окрім презентації самої платформи та її можливостей буде показано декілька нових військових розробок від українських компаній, які працюють в цій галузі та мають унікальні рішення для сил безпеки та оборони країни.

Як писали "Коментарі", Укроборонпром трансформують у невеликий корпоративний центр та п’ять галузевих науково-виробничих холдингів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини