Головна Новини Бізнес економіка В Україні рекордно подорожчала гречка: названо нову ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчала гречка: названо нову ціну

За останній місяць цінник на гречку у супермаркетах збільшився на 17,37 грн.

25 червня 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

У період із травня по червень в Україні значно зросли ціни на гречку. Вартість круп збільшилася на 20%. Про це повідомляє сайт Мінфін.

В Україні рекордно подорожчала гречка: названо нову ціну

В Україні подорожчала гречка Фото з відкритих джерел

У травні цього року середня ціна на один кілограм гречки в Україні становила 72,53 грн. На сьогодні 1 кг крупи коштуватиме покупцям у середньому 89,90 грн. Тобто за місяць цінник на гречку збільшився на 17,37 грн.

За інформацією джерела, раніше з квітня до травня також стався стрибок цін на гречку. На початок квітня вартість кілограма крупи становила 50,81 грн, а вже у травні середня ціна стала 72,53 грн/кг. Різниця становила 21,72 грн.

До речі, за останні п'ять років найнижча вартість, за якою в Україні продавалася гречка, була у червні 2019 року. Середня вартість 1 кілограма круп складала 16,84 грн/кг.

Варто зазначити, що за останній місяць ціни у супермаркетах збільшились не лише на гречку. Також, наприклад, подорожчав цукор. У травні середня ціна в Україні на цукор становила 27,05 грн/кг, а у червні цінник зріс до 30,40 грн/кг. Трикілограмові пачки цукру подорожчали з 86,70 до 92,60 грн.

Довгий рис став дорожчим на понад п'ять гривень і зараз його ціна в середньому становить 58,87 грн/кг. Пшоно також подорожчало за цей місяць. Цінник збільшився з 26,80 грн/кг до 30,50 грн/кг.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, що в Україні продовжує дорожчати пальне. Стали відомі актуальні ціни на бензин A-92, A-95, A-95, дизельне паливо та автогаз на АЗС України.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що експерти розповіли, коли зникне дефіцит та ціни знизяться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини