Головна Новини Бізнес економіка В Україні синхронно зростає експорт з імпортом, але негативно сальдо торгівлі збільшується
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні синхронно зростає експорт з імпортом, але негативно сальдо торгівлі збільшується

За 5 місяців поточного року експорт з імпортом виросли на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року

16 липня 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

В Україні чотири місяці поспіль зростає експорт та імпорт (див. малюнок). При цьому у січні–травні поточного року експорт товарів становив 24 млрд 607,7 млн доларів, або 126,1% у порівнянні з січнем–травнем минулого року. А ось імпорт за той самий період зріс на такий же самий рівень у відсотках — на 26,1% та склав – 25 млрд 685,9 мільйонів доларів США.  Таким чином, імпорт перевищує експорт, а негативне сальдо зовнішньої торгівлі України зросло з 859 мільйонів доларів у січні-травні минулого року до  1 млрд 078,2 млн дол. у січні-травні поточного року. Про це повідомляють на сайті Головного управління Держстатистики. 

В Україні синхронно зростає експорт з імпортом, але негативно сальдо торгівлі збільшується

Експорт-імпорт України у 2020-2021 роках, дані Держстату

Загалом, коефіцієнт покриття експортом імпорту в Україні за перші п'ять місяців минулого 2020 та 2021 року був однаковий і становив 0,96. Тобто імпорт на 4% перевищував експорт. Це є недобрим знаком для економіки країни та чинить відповідний тиск на знецінення національної валюти. 

Таке зростання зовнішньої торгівлі все ж таки варто частково оцінювати крізь призму стагнації економіки та зупинки експортно-імпортних операцій з країнами світу під час значних карантинних обмежень весною-літом минулого року. Хоча це більше вплинуло на падіння імпорту, ніж експорту. 

Зовнішньоторговельні операції України з початку року проводились із партнерами з 220 країн світу, що є досить добрим показником для коронавірусної доби.

Водночас за останні кілька років різко зменшився український експорт до Росії — на 73% у порівнянні з 2013-м роком, про що вже повідомляли "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

bot

17 липня 2021, 17:17

http://www.gurtong.net/ixo/video-ley-v-spr-a.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-leo-tvx.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-s-leo.html http://www.gurtong.net/ixo/video-mil-v-pro-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-xc.html


Новини