Головна Новини Бізнес економіка В Україні стартує проєкт з підтримки мікро, малого і середнього бізнесу: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стартує проєкт з підтримки мікро, малого і середнього бізнесу: деталі

500 українських бізнесів отримають підтримку для швидкого старту на Etsy

сьогодні, 11:12
Поділіться публікацією:

В Україні стартує новий проєкт "UA Global: Etsy Start", спрямований на розвиток мікро, малого та середнього бізнесу. Ініціатива допоможе українським підприємцям почати або масштабувати продажі на популярній платформі товарів ручної роботи Etsy.

В Україні стартує проєкт з підтримки мікро, малого і середнього бізнесу: деталі

Міністерка економіки України Юлія Свириденко. Фото: сайт Мінекономіки

У рамках проєкту буде обрано 500 українських підприємців, які пройдуть навчання зі створення онлайн-магазину на Etsy, отримають підтримку у розвитку продажів, а також можливість використати ресурси для просування товарів. Учасникам нададуть стипендії у розмірі $1000 від Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", сертифікати на $100 для реклами на Etsy та промокоди на логістичні послуги від Укрпошти. Окрім цього, буде надано менторську підтримку щодо митних і логістичних питань.

Проєкт реалізується за підтримки USAID спільно з громадською організацією TECHBUREAU та в партнерстві з Укрпоштою й Офісом розвитку підприємництва та експорту. Проєкт "UA Global: Etsy Start" спрямований на підтримку підприємців, які прагнуть розвивати свій бізнес через експорт і виходити на міжнародні ринки.

Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки України, зазначила, що розвиток мікро, малого і середнього бізнесу є важливим елементом стійкості української економіки. Вона підкреслила важливість підтримки виходу бізнесу на міжнародні ринки, а також вдячність партнерам за активну участь у цій програмі.

Мікро, малі та середні підприємства забезпечують стійкість української економіки, створюючи дві третини доданої вартості та 80% робочих місць. Одна із цілей Уряду — підтримка виходу бізнесу на нові ринки. Це також одна з цілей  стратегії розвитку МСП на 2024-2027 роки, яку затвердив Уряд. Завдяки її реалізації планується збільшити кількість експортерів до понад 35 тисяч, а обсяг експорту сягне 60 мільярдів євро, з яких 35 мільярдів євро припадатиме на ЄС, – зазначила Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки України.

Керівниця Програми USAID Олеся Залуська також наголосила на тому, що це вже другий проєкт із підтримки українських виробників, після якого понад 14 000 українських підприємців приєдналися до платформи Etsy.

Нагадаємо, за підсумками 17-ї хвилі програми "Власна справа" у 2024 році, 39 ветеранів та їхні партнери отримали гранти на загальну суму 19 мільйонів гривень для відкриття або розвитку бізнесу. Загалом держава виділила 500 мільйонів гривень для підтримки учасників бойових дій та їхніх родин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини